Nyugdíj

Mikor emelték fel a nyugdíjkorhatárt? (2024)
Mikor emelték fel a nyugdíjkorhatárt? (2024)
Nyugdíj

A nyugdíjkorhatár emelésének globális trendjéről és különösen a magyarországi helyzetről szól. A cikk kiemeli, hogy világszerte emelkedik a várható élettartam, ami változásokat eredményez a nyugdíjpolitikákban: egyre több országban emelkedik a nyugdíjkorhatár, csökken a nemek közötti különbség az öregségi nyugdíjkorhatárban, és egyre több nyugdíjas dolgozik tovább. Az OECD friss jelentése szerint Magyarország ebben a tekintetben több szempontból is eltér a többi országtól.

Igazolás nyugdíj összegéről 2024
Igazolás nyugdíj összegéről 2024
Nyugdíj

Az igazolás a nyugdíj összegéről egy fontos dokumentum, amelyet számos helyzetben kérhetnek a nyugdíjasoktól, legyen szó hitelkérelemről, lakhatási támogatás igényléséről vagy akár bizonyos szociális juttatások eléréséről. Ez az igazolás hitelesíti a nyugdíj összegét, amely alapján a nyugdíjasok különböző pénzügyi szolgáltatásokhoz juthatnak hozzá.

Nyugdíj törzslap 2024
Nyugdíj törzslap 2024
Nyugdíj

A nyugdíj törzslap kulcsfontosságú dokumentum minden nyugdíjas életében, amely részletes információkat tartalmaz a nyugdíjba vonulás előtti munkaviszonyról, bevallott jövedelmekről és a nyugdíjszámítás alapjául szolgáló adatokról. Ez a dokumentum alapvető jelentőséggel bír a nyugdíj megállapításának folyamatában, ezért fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogyan juthat hozzá és milyen lépéseket kell megtennie annak érdekében.


Rólunk

Anyasági támogatásra jogosult a kismama, az örökbefogadó szülő valamint a gyám is. A várandósság alatt sok mindenre fel kell készülnie.