Semmelweis nap 2024

Az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti napot jelent a július 1-jei Semmelweis Nap, mely egyben a magyar egészségügy napja is.

Ezen a napon országszerte zárva tartanak a háziorvosi, fogorvosi és szakorvosi rendelők, valamint a gyógyszertárak többsége.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) tájékoztatása szerint az egészségügyi ellátás ügyeleti rendben működik ezen a napon. A sürgősségi ellátást igénylő esetekben a megszokott ügyeleti rendszer biztosítja a betegellátást.Az NNGYK felhívja a figyelmet, hogy a gyógyszerellátást kizárólag az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják. A nyitva tartó patikák listája elérhető az NNGYK honlapján és az Egészségablak applikációban.

Fontos tudni, hogy az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat a 06-80-20-11-99-es ingyenes zöldszámon, valamint az Egészségvonal a 1812-es számon ezen a napon is a lakosság rendelkezésére áll.A Semmelweis Nap alkalmából az egészségügyi dolgozók munkáját ünneplik és elismerik országszerte, emlékezve Semmelweis Ignácra, az "anyák megmentőjére", akinek munkássága forradalmasította az orvostudományt.

Azok számára, akik az egészségügyi szektorban keresnek munkalehetőséget, a www.egeszsegugyiallas.hu tematikus állásportál kínál friss egészségügyi állásokat. Ez a specializált platform lehetőséget nyújt az egészségügyi szakembereknek, hogy megtalálják a képzettségüknek és tapasztalatuknak megfelelő pozíciókat az ország különböző pontjain.