Nyári látványosság érkezik Eger belvárosába

Városunk szívében hamarosan újra forogni kezd a már jól ismert attrakció.A Gárdonyi téren zajló előkészületek jelzik: július 1. napjától ismét várja az érdeklődőket az óriáskerék.
 

Az elmúlt években sokat vitatott szerkezet most kompromisszumos megoldásként tér vissza. A nyár derekán, két hónapon át nyújt majd kilátást Eger panorámájára. A 32 méteres magasságával és 24 zárt fülkéjével ígéretes élményt kínál mind a helyieknek, mind a turistáknak.A város vezetése úgy döntött, hogy az attrakció idén július 1-től augusztus 31-ig üzemel. Ez az időzítés lehetővé teszi, hogy a főszezonban érkezők is élvezhessék a különleges perspektívát, amit a kerék nyújt Eger történelmi központjáról.

A telepítés már folyamatban van, ami némi átrendezést igényelt a téren. Az EGER-felirat ideiglenesen új helyre költözött, teret adva a monumentális szerkezetnek.Bár a kerék jelenléte továbbra is megosztja a közvéleményt, kétségtelen, hogy egyedi lehetőséget kínál Eger felfedezésére. Az egriek és a látogatók egyaránt izgatottan várják, hogy újra a magasba emelkedhessenek, és madártávlatból csodálhassák meg a történelmi belvárost.